FOTO // Trei echipe canine ale Poliției de Frontieră își vor îmbunătăți capacitățile profesionale, în Cehia

Alături de colegii cehi, trei echipe canine ale Poliției de Frontieră sunt antrenate zilnic în cadrul unui curs specializat de dresaj canin. Instruirile au loc la Centrul Chinologic din orașul Hermanice, Republica Cehă, și se desfășoară în perioada septembrie – noiembrie 2023.

Lord, Fox și Crok sunt câinii de serviciu, care împreună cu polițiștii de frontieră Andrei, Constantin și Serghei însușesc noi metode și practici de dresaj al patrupezilor, pentru identificarea drogurilor în încăperi, bagaje și asupra persoanelor. La fel, echipele canine participante la curs au oportunitatea realizării unui schimb de experiențe în domeniul de referință.

În zilele de 22 și 23 noiembrie, participanții vor susține examenele de absolvire. Succese!

Cursul este o activitate din cadrul proiectului de asistență externă „Dezvoltarea capacităților de dresaj canin ale Poliției de Frontieră și Serviciului Vamal din Republica Moldova” și are drept scop consolidarea echipelor chinologice pentru a deveni mai eficiente și de succes în desfășurarea misiunilor de control și supraveghere a frontierei de stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share