FOTO // Trei moldoveni au fost depistați la frontieră cu permise de conducere false

Pe parcursul zilei de ieri, 10 octombrie 2023, trei conaționali au fost depistați în trafic cu documente falsificate. Toți trei riscă dosare penale pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au identificat în fluxul de călători cetățeanul moldovean care deținea un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile Republicii Turcia. Din primele cercetări s-a stabilit că documentul conține indici vădiți de falsificare. La cele depistate, persoana a mărturisit că ar fi perfectat legal permisul la școala auto din R. Turcia.

În punctul de trecere a frontierei Costești, al doilea cetățean moldovean a fost depistat cu permisul de conducere falsificat. Acesta s-a prezentat ca pasager la o mașină de ocazie, înmatriculată în Cehia.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit, în rezultat a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze, vizibil falsificat. Persoana în cauză a declarat că obţinuse permisul pe când se afla în Polonia și achitase unui intermediar suma de 1250 EUR.

În ultimul caz, pe traseul R34 Cahul – Giurgiulești a fost oprit în trafic un autoturism de model BMW, înmatriculat în Republica Moldova. La volanul mașinii a fost legitimat un conațional de 29 de ani.

Printre documentele prezentate la control a fost și permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile române. Din primele cercetări a constatat că permisul este neveridic.

La audieri, conaționalul a declarat că permisul l-a costat 70 EUR, fiind achiziționat de pe internet. Actul falsificat a fost ridicat, iar persoana înlăturată de la conducerea vehiculului. Cazul de referință a fost înregistrat în cadrul operațiunii „JAD MOBILE 6” ce are loc pe întreg teritoriul Republicii Moldova, la o colaborare între polițiștii de frontieră, ofițerii FRONTEX și Inspectoratul Național de Securitate Publică.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share