FOTO // Trei moldoveni, prinși la frontieră cu acte false și o platformă auto cu nereguli

Trei moldoveni sunt cercetați pentru mai multe nereguli depistate asupra unei platforme auto și în două documente. Persoanele s-au prezentat în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

La pista de control al trecerii frontierei, direcția ieșire din Republica Moldova, s-a apropiat un microbuz ce tracta o platformă. La volanul mijlocului de transport a fost identificat un cetățean moldovean în vârstă de 55 de ani. În cadrul unei acțiuni comune, polițiștii de frontieră și ofițerii FRONTEX au depistat că numărul VIN lipsește de pe caroseria platformei tractate. Șoferul a declara ca nu cunoaște despre faptul dat, fiind rugat doar să transporte platforma.

În al doilea caz este vizat un pasager de la ruta ”Portugalia-Moldova”, care deținea printre documente un permis de conducere falsificat. Pasagerul, legitimat ca cetățean moldovean de 29 de ani, a fost descoperit în cadrul controlului de nivelul doi, ceea ce presupune un control adițional. La audieri, conaționalul a recunoscut că își procurase permisul moldovenesc prin intermediul rețelelor de socializare, plătind suma de 1100 EUR.

Același tertip a folosit un alt conațional de 47 de ani. Acesta s-a prezentat în calitate de pasager la ruta ocazională „Moldova-Franța”. Și în cazul acestuia, în urma controlului de nivelul doi, camuflată în portmoneul personal a fost depistată o carte de identitate românească falsificată. În declarații, persoana a comunicat că procurase documentul prin intermediul rețelelor de socializare, achitând 100 EUR.

În cadrul documentării cazurilor, platforma a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Leușeni, până la elucidarea tuturor circumstanelor. Documentele falsificate au fost ridicate și vor fi transmise în laboratorul criminalistic al IGPF pentru a fi supuse expertizei. Cercetările pe cazuri continuă.

Total
0
Shares
Total
0
Share