FOTO // Trei persoane, prinse cu acte false la frontieră: Un cetățean turc cu certificate auto, doi moldoveni cu permise de conducere

Angajații Poliției de Frontieră au inițiat cercetări pe numele a trei persoane, care dețineau și foloseau acte cu semne rezonabile de falsificare. Doi conaționali și un cetățean al Republicii Turcia au fost trecuți în linia a doua de control, unde și s-au depistat documentele.

În punctul de trecere a frontierei Tudora, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat cetățeanul Republicii Turcia în vârstă de 31 de ani. Acesta conducea un camion cu remorcă. Conform analizei de risc, străinul a fost supus controlului suplimentar, unde polițiștii de frontieră au depistat dublicatele a certificatelor de înmatriculare auto, ambele conțineau indici de falsificare. Șoferul a declarat că ar fi făcut copii la acte pentru a se asigura în cazul pierderii originalului.

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, supus unui control adițional a fost cetățeanul Republicii Moldova în vârstă de 26 de ani. Acesta s-a prezentat în calitate de pasager la ruta ”București-Chișinău”. În cadrul verificărilor, asupra sa a fost depistat un permis de conducere rusesc. documentul clar prezenta semne de falsificare. În declarații, tânărul a precizat că permisul este original și ar fi învățat în Rusia, la școala auto.

În punctul de trecere a frontierei Cahul, un alt conațional de 25 de ani avea cu sine permisul de conducere falsificat. Tânărul s-a apropiat pe sensul de ieșire din Moldova, fiind pasager la o rută care se îndrepta spre Germania. La audieri, acesta a declarat că a frecventat cursurile de conducere în țară, unde și-a obținut documentul respectiv, achitând suma de 400 EUR. Despre faptul că acesta este fals, nu cunoaște.

Conform procedurilor legale, documentele cu indici de falsificare au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Cercetările continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share