Social

(Foto) Trei scannere moderne pentru controlul bagajelor, instalate la punctele vamale Giurgiulești, Cahul și Leușeni

Pinterest LinkedIn Tumblr
Trei scannere moderne pentru controlul bagajelor au ajuns în dotarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova. Echipamentele, în valoare de 262 000 de dolari, au fost donate de către Departamentul de Stat al SUA. Noile echipamente au fost instalate în punctele vamale „Giurgiulești”, „Cahul” și „Leușeni”.
Donația vine să completeze alte trei echipamente de inspectare a bagajelor, donate prin intermediul Programului EXBS în anul 2012. Ulterior, în decembrie 2017, cu suportul aceluiași program, au fost repuse în funcțiune cinci scanere mobile.
 
Programul mai include și organizarea cursurilor de instruire și a vizitelor de studiu ce vizează detectarea armelor convenționale și de distrugere în masă, precum și a altor mărfuri de contrabandă sau cu dublă destinație.
 
Tot în cadrul aceluiași program, angajații Serviciului Vamal au fost instruiți în domeniul citirii imaginilor X-Ray, generate de softul electronic SIMFOX, donat de către Ambasada SUA în Moldova.
 
Directorul Serviciului Vamal Vitalie Vrabie a menționat: „datorită echipamentelor de scanare, combinate cu alte instrumente antifraudă, precum analiza riscurilor, informațiile operative și controlul chinologic, Vama poate să aibă o mai bună monitorizare a circulației transfrontaliere de bunuri și să asigure un climat de ordine și siguranță”.
 
După ceremonia de transmitere a echipamentelor, reprezentanții Programului EXBS au mers în Portul Internațional Liber Giurgiulești pentru a face cunoștință cu procedurile vamale aplicate în port.
loading...

Comments are closed.