FOTO // Ultima imagine cu Maradona în viață, care a fost făcută publică

Legenda fotbalului mondial Diego Armando Maradona a murit miercuri seară, la vârsta de 60 de ani. El a suferit un atac de cord la locuința sa din Tigre, unde se recupera după o operație.

Fostul mare fotbalist argentinian a fost externat din spital în urmă cu două săptămâni, după ce a fost operat pentru un hematom la cap. Maradona a părăsit clinica aflată în nordul capitalei argentiniene Buenos Aires, la bordul unei ambulanţe, fără să facă nicio declaraţie, au constatat jurnaliştii AFP, citați de Agerpres.

Vehiculul a fost urmat de un convoi de automobile ale suporterilor, după ce zeci de fani au rămas zile întregi în faţa clinicii, afişând fotografii ale starului sau cântând pentru a-l susţine.

Cu o oră înainte de externare, medicul personal al lui Diego Maradona, dr. Leopoldo Luque, i-a anunţat pe reprezentanţii mass-media masaţi în faţa clinicii că fostul fotbalist a fost autorizat să părăsească spitalul.

Medicul a publicat pe contul său de Instagram o fotografie în care apare alături de celebrul său pacient, al cărui cap era bandajat.

Diego Maradona, în vârstă de 60 ani, și-a continuat recuperarea la Tigre, la 30 km nord de Buenos Aires, într-o casă aflată în apropierea domiciliului fiicei sale Giannina.

“Ideea este ca Diego să fie înconjurat de persoanele care îi sunt cele mai apropiate, pentru că sunt legături care îl pot ajuta să se refacă, împreună cu programele de recuperare”, afirmase luni Carlos Diaz, membru al echipei medicale care l-a îngrijit pe Maradona.

Campionul mondial din 1986 a fost spitalizat pe 2 noiembrie, pentru anemie şi deshidratare, în oraşul La Plata, situat la 60 km de Buenos Aires, unde antrenează echipa locală de fotbal. Analizeze efectuate au relevat prezenţa unui hematom subdural, un cheag de sânge format la nivelul suprafeţei creierului. Din acest motiv, el a fost transferat la o clinică privată din Olivos, în apropiere de Buenos Aires, unde a fost operat cu succes în ziua următoare.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share