FOTO // Un cetățean chinez, depistat cu pașaport ucrainean falsificat. Ar fi plătit 5 000 de dolari pentru acesta

5000 USD l-a costat pe un cetățean al Republicii Populare Chineze să obțină ilegal identitatea și un pașaport ucrainean falsificat.

În cadrul activităților de contracarare a migrației ilegale, ofițerii de investigații ai Direcției Regionale SUD au supus unor verificări suplimentare un cetățean străin, înainte ca acesta să părăsească teritoriul Republicii Moldova. Bărbatul a prezentat polițiștilor de frontieră un pașaport pretins a fi emis de către autoritățile de competență din Ucraina. Din cercetările primare, documentul a atras atenția cu privire la autenticitatea acestuia.

Astfel, cu ajutorul tehnicii speciale din dotare și verificărilor vizuale, tactile și UV, angajatul Secției control al trecerii frontierei din cadrul Direcției a constatat că de fapt caracteristicile nu sunt conforme unui document autentic. Ba mai mult, în rezultatul verificării datelor în Sistemul Informațional al Poliției de Frontieră s-a stabilit că străinul intrase pe teritoriul R. Moldova în baza pașaportului chinezesc, iar documentul ucrainean falsificat ar aparține unei persoane străine.

Ca urmare, pus în fața dovezilor, cetățeanul chinez a recunoscut că achiziționase pașaportul, prin intermediari, la un cost de 5000 USD, fiind solicitat de la el doar o fotografie. Acesta intenționa să ajungă în Europa și să solicite azil.

Pașaportul falsificat a fost ridicat și urmează să fie supus expertizei. Investigațiile continuă în vederea elucidării circumstanțelor.

Total
0
Shares
Total
0
Share