(foto) Un grup de tineri părinți au mers la sediul PAS pentru a protesta: “Maia dăunează grav mamelor și copiilor”

protest maia sandu, indemnizatii pentru parinti, indemnizatii maia sandu, maia sandu guvern, guvernul republicii moldova, igor grosu, mihai popsoi, mamici indemnizatii
 

Sediul Partidului Acțiune și Solidaritate este pichetat în aceste momente de un grup de persoane care își arată revolta față de împotrivirea Maiei Sandu de a majora alocaţiile sociale pentru copii, în 2015, pe când era ministru al Educaţiei.

Cei prezenți au panacarte în mână pe care este scris: „Îndemnizații de la Maia AMUȘ. Asta e adevărata Maia”, „Stop Maia, copii au prioritate”, „Îndemnizații nu improvații”.

Vrem să o întrebăm de ce, atunci când a avut ocazia, nu a vrut să semneze pentru majorarea alocaţiilor pentru copii”, se întreabă una din participantele la acţiunea de protest. „Vrem să o întrebăm de ce este împotriva copiilor, a remarcat şi o altă mamă.

Maia Sandu nu a dorit să discute cu protestatarele, în schimb l-a trimis pe vicepreşedntele PAS, Mihai Popşoi, dar şi pe un alt reprezentant al staff-ului formaţiunii, care le-au agresat verbal.

Nu vedeţi că în ziare se scriu minciuni mai mari decât cele pe care le vorbiţi voi? Nu vă este ruşine cu copii mici să spuneţi minciuni?”, a spus exponentul PAS. Acesta a fost secondat şi de secretarul general al formaţiunii, Igor Grosu, care susţine că mamele manipulează opinia publică. “Treziţi-vă, vă rog şi nu manipulaţi”, a spus Grosu.

Ieşirile agresive ale exponenţilor PAS au provocat iritarea participantelor la flashmob. Acestea au declarat că toate aşa-zisele reforme trâmbiţate de Maia Sandu au fost, de fapt proiecte eşuate.

Chiar şi acelaşi bacalaureat. Câte vieţi s-au curmat din cauza aşa-zisei reforme a Maiei Sandu”, a replicat o altă participantă la acţiunea din faţa sediului PAS.

Scandalul electoral a început după ce în presă au apărut informații că fostul ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Ruxanda Glavan, a propus, în 2015, acordarea unui sprijin financiar din partea statului pentru mai mulţi copii aflaţi în dificultate, dar şi majorarea îndemnizaţiei unice oferită la naşterea copilului.

Proiectul de lege în acest sens a fost însă blocat de ministrul de atunci al Educaţiei, Maia Sandu. După aparițiile din presă liderul PAS a venit cu o reacție în care spune că declarațiile fostei Ministre a Educației sunt niște aberații pentru a denigra opoziția.

Total
0
Shares
Total
0
Share