Alte știri

(Foto) Un tânăr de 20 de ani din Moldova a devenit cel mai bun acordeonist din lume!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un tânăr absolvent al Colegiului de Muzică ”Ștefan Neaga” din Chișinău, Radu Rațoi, deține titlul de campion mondial la Acordeon. Radu are 20 de ani și studiază în prezent la Copenhaga, la Academia Regală de Muzică, transmite unica.md.

Tânărul muzician a câștigat Cupa campionatului, care a avut loc în Kaunas, Lituania, în 2018. Astfel, Radu a devenit primul moldovean care a primit un trofeu onorific și cel de-al treilea muzician din istoria campionatului, care a câștigat Cupa Mondială simultan în categoria muzicii clasice și spectacolului de varietate.
 
Moldoveanul a câștigat locul 1 la categoria Senior Coupe World și locul 1 la categoria Senior Virtuoso Entertainment. Aproximativ 100 de tineri muzicieni din diferite țări ale lumii au participat la concurs.
 
„La început nu am crezut. Știam că am șanse, dar o cupă mondială atât de grea nu a fost în ultimii 20 de ani. Oricine ar putea câștiga. Toți participanții au fost foarte puternici. Am câștigat toate cele 5 runde în ambele categorii. A fost dificil, dar a meritat”, a spus Radu Rațoi.
 
Tânărul instrumentalist este recunoscător mentorilor săi, inclusiv profesorului său, Serghei Mîrza. În luna mai 2019, Radu Rațoi a câștigat concursul internațional din Klingenthal (Germania). Această competiție este cea mai veche și mai prestigioasă, ce reunește participanți din întreaga lume.
loading...

Comments are closed.