(foto) Un tânăr din Soroca reținut pentru escrocherie! Victime a acestuia erau persoanele care vindeau bunuri pe Facebook

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din raionul Soroca, a fost reținut de angajații Serviciului de investigare a fraudelor economice a Inspectoratului de Poliție Soroca, fiind suspectat de comiterea mai multor escrocherii prin intermediul unei rețele de socializare. Victimele s-au dovetit a fi persoane care iși vindeau bunurile prin internet.

Ca rezultat al acțiunilor operative de investigație, polițiștii au stabilit că, barbatul practică această activitate de la începutul lunii iunie curent, se spune într-un comunicat al Poliției.

Astfel, conform unui plan bine stabilit, suspectul contacta  persoanele  care își vindeau diferite bunuri (haine, accesorii etc.) prin intermediul unei rețele de socializare, sub pretextul achiziționării acestora.

Ulterior, în cadrul discuțiilor, prin abuz de încredere și înșelăciune, motivând că se află peste hotarele țării, acesta solicita de la potențialele victime datele bancare ale cardurilor pentru a transfera banii. După ce primea numărul cardului, „hakerul” spărgea parolele  și extrăgea banii de pe contul acestora. 

Audiat de polițiști, bărbatul și-a recunoscut vina în comiterea a patru  cazuri de acest fel, iar suma totală a prejudiciului fiind estimată la  42 100 de lei. Din banii sustrași bărbatul  și-a procurat telefoane mobile, notebook și o motocicletă.

În acest caz  a  fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, suspectul fiind cercetat în stare de libertate. Dacă va fi fi găsit vinovat, bărbatul  riscă  închisoare de până la 3 ani.

În acest sens,  Poliția  atenționează cetăţenii care vând sau cumpără  diferite bunuri de/pe site-uri sau rețele de socializare să atragă o atenţie sporită atunci când fac tranzacțiile, pentru a nu cădea victima unor escroci. 

Total
0
Shares
Total
0
Share