Actualitate

FOTO // Un teren destinat pentru ridicarea unei biserici a fost transformat în târg. Ion Ceban anunță evacuarea totală, conform legii

Pinterest LinkedIn Tumblr

În parcul de pe strada Miron Costin din sectorul Râșcani al capitalei, pe terenul, proprietate privată, destinat pentru construcția unui lăcaș sfânt, au apărut diverse unități de comerț ambulant: gherete cu flori, cu cafea, jocuri pentru copii și adulți. Despre acest lucru a vorbit primarul Ion Ceban, care s-a arătat indignat de situația creată.

Edilul a solicitat ca pretura împreună cu poliția să evacueze imediat unităţile de comerţ ambulant amplasate ilegal și care ocupă și o parte din trotuarul public.

Potrivit primarului capitalei, agenţii economici, desemnați drept câștigători pentru dreptul de a încheia un contract cu Primăria Chişinău, cu scopul de a amplasa unități de comerț ambulant stradal pe teritoriul orașului au termen să achite costurile pentru amplasamente până la 1 mai curent, iar cei care nu se vor încadra în termenele stabilite, vor pierde acest drept.

„Nu vom admite ca unii agenţi economici câştigători, să-şi amplaseze ghereta în alt loc decât cel adjudecat sau să nu achite sumele care tot ei le-au oferit în cadrul licitaţiilor publice. Am solicitat ca lista adreselor cu gheretele care au fost adjudecate la licitație şi sunt în drept să activeze, să fie făcută publică. Totodată, am dispus ca preturile de sector să nu mai aprobe diferite amplasamente pe trotuare unde agenţii economici îşi amenajează diferite terase, construcții capitale.”, a menționat Ion Ceban.

loading...

Comments are closed.