FOTO // Vasile Bolea, deputat afiliat Partidului ”Renaștere”, despre vizita în Bulgaria: ”Am simțit patriotismul acestor oameni și am înțeles cât de mult țin la independența țării lor”

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova și lider al Partidului „Renaștere”, Vasile Bolea, a marcat la 3 martie aniversarea a 146 de ani de la semnarea Tratatului preliminar de pace de la San Stefano din 1878, eveniment care a pus capăt Războiului Ruso-Turc din 1877-1878 și a restabilit statalitatea bulgară, eliberând-o de sub jugul Imperiului Otoman.

Invitat de partenerii bulgari din Partidul “Възраждане”, Bolea a vizitat muntele Șipka, un simbol al luptelor din timpul războiului menționat.

„La 3 martie s-au împlinit 146 de ani de la semnarea Tratatului preliminar de pace de la San Stefano în 1878, care a pus capăt Războiului Ruso-Turc din 1877-1878 şi a restaurat statalitatea bulgară și eliberarea de sub Imperiul Otoman.

Astfel, la invitația partenerilor din Bulgaria din Partidul “Възраждане”, am mers pe muntele Șipka, un loc de luptă decisiv în timpul războiului Ruso-Turc”, a scris deputatul, citat de sinteza.org

Experiența lui Bolea în Bulgaria a inclus întâlniri cu localnicii, schimb de opinii și explorarea altor locuri importante din istoria bulgară.

„Am avut ocazia să cunosc oameni, am avut schimb de opinii și desigur am vizitat locurile istorice ale Bulgariei. Am simțit patriotismul acestor oameni și am înțeles cât de mult țin la independența țării lor.

Pentru a ajunge pe muntele Șipka, bulgarii au făcut câte 10-15 km pe jos, iar prin acest lucru au demonstrat lumii întregi cât sunt de uniți și cât de mult contează pentru ei eliberarea de sub jugul otomanilor”, a notat la final politicianul.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share