Social

(foto/video) A fost lansat un autobuz electric în capitală. Cum arată și care va fi ruta primului electrobuz din Chișinău?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un autobuz electric a fost pus pe rută astăzi în Chișinău. Electrobuzul donat de către Belarus va circula timp de o lună pe străzile capitale experimental.

În cadrul inaugurării de astăzi a fost prezent primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, dar şi ambasadorul Republicii Belarus în Moldova, Serghei Ciciuc.

Ruta autobuzului care va putea fi văzut având litera „E” s-a deschis la data de 18 mai pe itinerarul Tur: Calea Ieşilor – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – bd. Constantin Negruzzi – bd. Iui. Gagarin. Retur: pe acelaşi traseu.

Despre acest eveniment a scris și fostul primar interimar al capitalei, actualul candidat independent la funcția de primar general al Municipiului Chișinău, Silvia Radu. Aceasta a fost cea care a negociat cu președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenco donația de autobuz electric.

La acel moment, unii politicieni m-au acuzat că eu mă opun ca pe străzile Chișinăului să avem un astfel de electrobuz. În realitate, eu negociasem cu domnul Lukașenko acest parteneriat. Chișinăuenii vor putea proba un astfel de mijloc de transport. Poate în viitor vom avea și noi mai multe astfel de electrobuze.” a scris Radu pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto/video: știri.md

loading...

Comments are closed.