Alte știri

FOTO, VIDEO // IGSU desfășoară exerciții de amploare în condiții nocturne

Pinterest LinkedIn Tumblr

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a demarat aplicațiile nocturne în apropiere de localitatea Zagarancea, raionul Ungheni.

Scopul exercițiului de amploare în care participă peste 250 salvatori și pompieri cu 70 unități de tehnică grea din cadrul Direcțiilor Regionale Căutare Salvare nr.1 și nr.2 din municipiul Chișinău și municipiul Bălți este de a testa capacitățile de intervenție în situațiile de urgență și misiuni dificile de salvare.

Prima operațiune în care au participat salvatorii a avut loc în municipiul Ungheni la o clădire avariată. Potrivit scenariului, în urma unui cutremur au fost raportate mai multe victime și persoane blocate sub dărâmături.

Misiunea echipelor de intervenție a constat în stabilizarea elementelor constructive, salvării persoanelor de la etajele superioare și deblocarea sinistraților de sub placi de beton.

O altă locație în care au fost testate capacitățile de intervenție a salvatorilor a avut loc pe o porțiune de cale ferată unde potrivit scenariului mai multe vagoane au deraiat, iar pasagerii trenului au fost prinși între fiarele de metal. Accidentul feroviar a adus la producerea de incendii, dar și revărsarea produselor chimice periculoase. La fața locului au lucrat echipele mixte care au înlăturat consicințele situației excepționale.

Ultimul scenariu în care au fost implicați salvatorii a fost lichidarea unui accident aviatic, dar și a inundațiilor de proporție. Potrivit scenariului, un elicopter a căzut într-un bazin acvatic din preajma localității, iar scafandrierii IGSU au avut misiunea de a scoate victimele de sub apă. La fața locului au lucrat echipe de scafandrieri pentru recuperarea victimelor.

Exercițiul s-a desfășurat în timp real, iar angajații IGSU au lucrat în condiții de noapte.

Astfel de aplicații se desfășoară cel puțin de 2 ori pe an pe teritoriul țării, iar testarea forțelor în teren facilitează interventțiile de succes.

loading...

Comments are closed.