Externe

(foto/video) Proteste violente de 1 mai în Franța! 200 de manifestanți violenți au fost reținuți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tensiuni la marşul de 1 Mai din Paris, la care au participat peste 20.000 de oameni. Nemulţumiţi de reformele promovate de guvern, 1.200 de oameni s-au luat la bătaie cu poliţiştii, pe străzile din capitala Franţei.

Demonstrațiile sindicatelor de 1 Mai s-au lăsat cu incidente în Paris. Persoane mascate au incendiat mașini iar poliția a răspuns cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă în centrul capitalei franceze. Peste 1200 de persoane care purtau cagule s-au aflat în centrul violențelor, scrie digi24.

Poliția franceză a folosit tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a dispersa sute de persoane mascate care au spart vitrinele magazinelor și au incendiat mașini la startul manifestațiilor de 1 Mai în Paris.

Poliția a avertizat încă de luni de posibile confruntări cu grupările anarhiste de extremă stânga după apeluri pe Twitter pentru a face din marți ”o zi a Revoluției”.

Extremiștii au spart geamurile mașinilor și au vandalizat mai multe clădiri, printre care un service Renault si un restaurant McDonalds, pe o stradă în apropiere de gara Austerlitz, estul Parisului.

Au aruncat cu cocktailuri Molotov, au vandalizat magazine şi au spart geamurile maşinilor, pe care le-au incendiat. A căzut victimă furiei şi un restaurant de la un lanţ american, pe care îl consideră simbolul capitalismului.

Forţele de ordine au folosit împotriva protestatarilor gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. Trei oameni, printre care şi un jandarm, au fost răniţi în confruntări, iar 200 de indivizi au fost reţinuţi.

 

 

loading...

Comments are closed.