(Foto, video) S-a aflat când și unde se va deschide primul magazin Kaufland în Moldova! Salariile vor fi de la 7500 de lei în sus

S-a aflat când și unde se va deschide primul magazin Kaufland în Moldova, guvernul filip, pdm, partidul democrat, plahotniuc si candu, locuri de munca

Primul magazin Kaufland în Republica Moldova va fi deschis în vara anului 2019. Anunțul a fost făcut de conducerea companiei în cadrul unui eveniment organizat la Chișinău cu ocazia montării acoperișului viitorului supermarket. Este vorba de magazinul din strada Decebal din Capitală, scrie Agora. 

Acesta va avea o suprafață de peste 4 600 de metri pătrați, 288 de locuri de parcare, inclusiv 10 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități și 7 locuri de parcare pentru părinți. Magazinul va avea două căi de acces: una din bulevardul Decebal și una din strada Zelinski.

„Ideea expansiunii în Republica Moldova s-a născut acum 5 ani. Inițial, am stabilit să începem cu 3 magazine la Chișinău, iar apoi să mai deschidem cel mult alte 6 magazine pe teritoriul Republicii Moldova. Astăzi ne gândim deja la deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, la construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani. Astfel, investitia va ajunge la peste 300 de milioane de Euro și vom crea pe termen lung peste 2.000 de locuri de muncă”, a declarat Marco Hoessl, CEO Kaufland România, Cehia și Republica Moldova.

Potrivit sursei, investițiile făcute în Republica Moldova pe parcursul anului 2018 se ridică la aproximativ jumătate de miliard de euro. Salariile angajaților vor fi de la 7500 de lei în sus.

La evenimentul de deschidere a participat și premierul Pavel Filip. “Particip la evenimentul Richtfest, organizat de compania Kaufland cu ocazia viitoarei inaugurări a primului magazin din Republica Moldova. Guvernul va susține și în continuare investitorii care contribuie la dezvoltarea economică a țării. În primii ani de activitate în Republica Moldova, Kaufland intenționează să investească aproximativ 100 milioane de euro și să creeze peste 1000 de locuri de muncă”, a scris premierul Filip pe Facebook. Vedeți video mai jos:

„Kaufland” este una dintre cele mai mari companii germane de retail din Europa, face parte din concernul german Schwarz-Gruppe și are peste 1 250 de magazine în mai multe țări.

magazianul kaufland in moldova, chisinau

Total
0
Shares
Total
0
Share