(Foto/Video) Un pod din Moldova riscă să se prăbușească! Reacția ministrului Gaburici

Un pod din Moldova riscă să se prăbușească, Reacția ministrului Gaburici, budesti chisinau, drumuri moldova, ministerul economiei, guvernul filip, pdm 

Podul de la intrarea în satul Budești, municipiul Chișinău, care trece peste o râpă adâncă are în asfalt crăpături de aproape zece centimetri. Oamenii din sat spun că se tem că podul s-ar putea prăbuşi.

“Mai nou, amatorii de senzaţii tari îşi pot potoli setea de adrenalină la Budeşti. Podul din localitate care trece peste o râpă adâncă de aproape 12 metri s-a crăpat şi a început să se rupă în două. Prin fisura de aproape cinci centimetri, care se întinde atât pe partea carosabilă, cât şi pe cea pietonală se poate observa fundul prăpastiei”, scrie Publika.md. 

Ministrul Economei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a scris pe Facebook că a dat indicații să fie verificată în regim de urgență această porțiune drum. “Știu că este monitorizat în permanență și a fost făcută o expertiză tehnică recent, dar vreau să văd acțiuni de reabilitare a acestuia. Nu putem admite ca pietonii sau conducătorii auto să fie în pericol”, a spus Gaburici.

Podul a fost avariat în urma unui accident rutier grav care s-a produs acum câteva luni, spun autorităţile locale. Din cauza crapaturii din asfalt, s-a rupt şi parapetul podului, care s-a lasat în râpă cu aproape 15 centimetri. Partea pietonală e cea mai afectată, iar cei care se încumetă să-l traverseze, sunt supuşi unui adevărat test de rezistenţă.
 

“Păi da dacă se întâmplă ceva. Dacă chică. El tremură. Copii se duc la şcoală pe drumul ăsta. Şi doamne fereşte se întâmplă ceva, ce o să fie?”, a spus un locuitor.

Podul din Comuna Budeşti, a fost construit în anul 1985, iar de atunci nu a fost reabilitat capital niciodată. Până la sfârşitul anului, construcţia ar putea fi supusă unor reparaţii curente. Lucrările se estimează la aproape jumătate de milion de lei.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share