Politic

(Foto) Vlad Plahotniuc s-a întîlnit cu tinerii moldoveni care au ocupat locul 3 la Olimpiada Mondială de Robotică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc, s-a întîlnit cu tinerii moldoveni care au participat la Olimpiada Mondială de Robotică – FIRST Global Challenge. La competiție au participat 173 de țări din toată lumea, iar echipa Moldovei a ocupat locul 3. Liderul PDM i-a felicitat pentru performanța lor și le-a oferit cadouri.

„O vizită plăcută, din partea echipei noastre naționale de robotică. Îi felicit, în primul rând, pentru performanța de a urca pe podium la Olimpiada Mondială de Robotică, din Mexic. Sunt adolescenți creativi și pasionați de ceea ce fac, dornici să își depășească limitele, iar Moldova are nevoie de ei, așa cum are nevoie de inovație, viziune și mult curaj. Le-am spus și lor, ceea ce le spun tuturor tinerilor – nu vă fie frică să experimentați și chiar să greșiți uneori pe calea cunoașterii. Așa învățăm, așa devenim mai iscusiți, mai buni”, a scris Plahotniuc pe Facebook.

Telegraph amintește că olimpiada mondială a avut loc în perioada 16-18 august, iar echipa Moldovei a fost compusă din 5 membri. Ei au participat la categoria „Grand Challenge Award Most Cumulative Points” și au construit unul din cei mai buni roboți din concurs câștigând astfel medalia de bronz.

loading...

Comments are closed.