FOTO // Vladimir Bolea a participat la ședința Comitetului pentru Supravegherea Programelor IFAD

Vicepremierul Vladimir Bolea a participat la ședința Comitetului pentru Supravegherea Programelor IFAD.

Vladimir Bolea a accentuat importanța sprijinului acordat de IFAD în implementarea planurilor strategice de dezvoltare a sectorului agricol din Republica Moldova și a menționat ca:

“Vom susține în continuare agricultorii pentru a-și dezvolta afacerile și pentru a-și valorifica ideile. Astfel, vom crea noi locuri de muncă și vom contribui la dezvoltarea țării. Pentru a ajuta mediul de afaceri din domeniul agricol, ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a inițiat o serie de reforme pentru a reduce barierele birocratice și a diminua povara administrativă. În anul 2024 ne vom axa pe segmentul inițierii și atragerii de noi proiecte pentru a susține fermierii din țara noastră. În context, UCIP IFAD este un model de succes pentru Republica Moldova”.

Astfel, in 2024, Unitatea Consolidată pentru Implementarea Programelor IFAD va continua sa sprijine agricultura din Republica Moldova, oferind suport financiar și tehnic. Prin intermediul APL, se va susține construcția infrastructurii de irigare, contribuind la reziliența comunităților rurale în fața schimbărilor climatice. Cu un portofoliu financiar de 210 milioane MDL, UCIP IFAD va facilita granturi și credite pentru cel puțin 300 de producători agricoli.

Total
0
Shares
Total
0
Share