Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a încetat de drept, iar reprezentanții formațiunii au fost excluși din componența Biroului permanent

Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței de plenare de astăzi, un pachet de hotărâri în vederea executării Hotărârii Curții Constituționale prin care Partidul Politic „Șor” a fost declarat neconstituțional.

Astfel, Fracțiunea Partidului Politic „Șor” a încetat de drept, iar reprezentanții formațiunii au fost excluși din componența Biroului permanent al Parlamentului și din delegațiile Parlamentului Republicii Moldova la organizațiile parlamentare internaționale și organizațiile parlamentare bilaterale. De asemenea, deputații au aprobat modificări în componența nominală a comisiilor permanente și a grupurilor parlamentare de prietenie.

Conform Hotărârii Curții Constituționale, reprezentanții și membrii Partidului Politic „Șor”, care la data pronunțării hotărârii respective exercită mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vor continua să-și exercite mandatele în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiunii parlamentare. Prin aceeași decizie a Curții Constituționale, listele candidaților supleanți din partea Partidul Politic „Șor” în Parlament au fost declarate nule.

Pe de altă parte, deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” continuă să boicoteze ședințele Parlamentului, în semn de protest față de abuzurile guvernării în raport cu opoziția parlamentară.

“Hotărârea Curții Constituționale (CC), emisă acum câteva zile, prin care partidul a fost declarat neconstituțional, reprezintă ultimul pas spre uzurparea puterii în stat de către actuala guvernare, care deține majoritatea parlamentară, și de președintele Maia Sandu. Decizia Curții este și un atac dur la adresa democrației Republicii Moldova și a statului de drept”, a transmis formațiunea.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share