Politic

Fracțiunea PSRM, în ședință la sediul partidului: ”Alegerile anticipate și orice alt scrutin electoral trebuie amânate până la stabilizarea situației”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon a prezidat ședința fracțiunii parlamentare a PSRM unde a fost analizată situația social-politică și economică dificilă din țară, starea epidemiologică și acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea depășirii crizelor cu care ne confruntăm.

Președintele PSRM a reiterat faptul că problema numărul unu de pe agenda țării noastre și a întregii lumi este lupta cu pandemia. A fost unanimi în opinia că în situația când în Moldova zilnic sunt înregistreze noi anti-recorduri la numărul de infectări și de decese, toate eforturile conducerii țării trebuie îndreptate spre achiziționarea în regim de urgență a numărului necesar de vaccinuri pentru a purcede la imunizarea în masă a cetățenilor.

În acest sens Dodon a salutat disponibilitatea autorităților chineze de a dona țării noastre, în cel mai scurt timp posibil, a unui lot de vaccin împotriva Covid-19, la solicitarea președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Totodată, liderul PSRM a menționat că livrarea în țara noastră a vaccinului rusesc Sputnik V va fi subiectul de bază al discuțiilor pe care le va purta la Moscova, săptămâna curentă.

”Rămânem fermi pe poziția că acum prioritatea numărul unu este sănătatea și viața oamenilor, asigurarea țării noastre cu vaccin anticovid, iar alegerile parlamentare anticipate și orice alt scrutin electoral trebuie amânate până la stabilizarea situației.

În acest context am propus colegilor să se adreseze către autoritățile din UTA Găgăuzia cu propunerea de a amâna alegerile în Adunarea Populară, planificate pentru 16 mai.

Sănătatea și viața oamenilor sunt mult mai importante decât lupta politică”, a declarat Igor Dodon, după ședința cu fracțiunea PSRM.

loading...

Comments are closed.