Externe

VIDEO // Francezii stau în rând la ușa unui medic: Ce tratament eficient este prescris celor cu Covid-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Eşti mai optimist cu fiecare veste că poate exista un remediu la coronavirus. Cea mai importantă descoperire este cea al şefului Institutului de Boli Infecţioase din Marsilia, scrie Mediafax.ro

Profesorul a decis să trateze toţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus cu hidroxiclorocină, medicament folosit pentru tratarea malariei şi un antibiotic numit azitromicină. A fost coadă în faţa institutului, care i-a chemat pe toţi cei care prezintă simptome de Covid-19 se testeze şi i-a anunţat că le oferă tratament.

Philippe Brouqui – director medical IHU Marsilia: „În cazul acestui medicament, clorochina, faptul că este foarte eficientă a fost demosntrat pe un număr mic de pacienţi. Este un lucru pe care anumiţi metodologi îl critică, dar este realiatea. Date fiind rezultatele sale, nu este etic pentru noi să nu propunem acest medicament pacienţilor noştri.”

Francois David – pacient: „Tratamentul constă în două pastile, le iau dimineaţa, la prânz şi seara, după cinci zile sunt mai bine. Mai am febră, care cred că o să scadă. În fiecare dimineaţă, la ora 4, vine o infirmieră care îmi introduce un beţisor mare sus pe nară, ca să detecteze virusul. Mi-au spus că diminuează şi că o să se vindece.”

Daniel Cohen – genetician: ”Părerea mea este că hidroxiclorochina este un excelent candidat, ca şi azitromicina, dar nu vor vindeca toţi pacienţii, trebuie să avem un arsenal de mai multe molecule ca să tratăm întreaga populaţie.”

Profesorul Didier Raoult a tratat 4000 de pacienţi cu infecţii acute în ultimii 30 de ani şi aplică o schemă tratament cu hidroxiclorochină de zece zile. Deşi nimeni nu îi contestă meritele ştiinţifice profesorului Rouault, corpul medical din Franţa vrea să rămână deschis şi la alte posibile tratamente.

loading...

Comments are closed.