Franța acuză Rusia că pune în pericol securitatea alimentară mondială

Franţa a acuzat Rusia că pune „în mod deliberat” în pericol securitatea alimentară mondială prin „distrugerea infrastructurilor esenţiale” din Ucraina pentru exporturile de cereale, scrie Digi24.ro

„Nu face decât să-şi urmărească propriile interese în detrimentul populaţiilor cele mai vulnerabile, prin creşterea preţului la produsele agricole şi încercând să împiedice unul dintre principalii săi concurenţi să îşi exporte produsele”, şi anume Ucraina, a reacţionat Anne-Claire Legendre, purtătoarea de cuvânt a Ministerului francez de Externe, într-un comunicat de presă.

Loviturile ruseşti, care au vizat miercuri dimineaţă infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre, au „deteriorat” aproape 40.000 de tone de cereale destinate exportului, a anunţat ministrul ucrainean al infrastructurii, Oleksandr Kubrakov.

„Ruşii au lovit depozite şi silozuri cu grâne, deteriorând aproximativ 40.000 de tone de cereale, care erau aşteptate de ţările africane, de China şi Israel”, a afirmat Kubrakov pe Telegram.

Franţa va continua să acorde ajutor alimentar „ţărilor cele mai afectate de insecuritatea alimentară provocată de agresiunea rusă”, a subliniat Anne-Claire Legendre.

Purtătoarea de cuvânt a MAE francez a spus că bombardamentele ruseşti au vizat din nou infrastructuri civile, „încălcând dreptul umanitar internaţional”.

„Aceste acte inacceptabile se încadrează la crime de război şi nu trebuie să rămână nepedepsite”, a adăugat ea, reluând afirmaţiile şefei diplomaţiei franceze, Catherine Colonna.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share