Fratele președintelui, arestat pentru trafic de droguri! Riscă ani grei de închisoare

trafic de droguri, retinere, droguri sintetice, politia republicii moldova
Fratele preşedintelui Hondurasului a fost arestat la Miami, SUA, fiind acuzat de implicare în traficul de droguri, a anunţat Administraţia prezidenţială de la Tegucigalpa.

Juan Antonio “Tony” Hernandez, în vârstă de 40 de ani, a fost acuzat în trecut că ar avea legături cu gruparea de crimă organizată Cachiros. Un lider al acestui cartel de droguri a mărturisit că fratele preşedintelui a primit mită pentru a ajuta la spălarea banilor obţinuţi din traficul de droguri. “Tony” Hernandez a negat vehement acuzaţiile.

“Sper că sistemul de justiţie să-i permită să se apere, iar ca familie, vom face tot ce putem pentru a-l sprijini”, a afirmat preşedintele.

O serie de oficiali din Honduras, inclusiv trei congresmeni şi fostul preşedinte Porfirio Lobo, au fost acuzaţi de autorităţile americane de implicare în traficul de droguri şi de legături cu organizaţii criminale.

Actualul preşedinte al Hondurasului, care a preluat puterea în anul 2014, a redus criminalitatea prin aplicarea unor măsuri dure împotriva traficanţilor de droguri şi a grupurilor de crimă organizată. Măsurile sale au fost susţine de SUA, dar criticate de organizaţiile pentru drepturile omului.

Total
0
Shares
Total
0
Share