Economic

Funcționalitatea Gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău se amână până în 2021

Pinterest LinkedIn Tumblr

Compania Transgaz a modificat termenul de construcţie şi dare în exploatarea a infrastructurii gaziere necesare pe teritoriul României pentru asigurarea cu gaze naturale a Republicii Moldova prin conducta de interconexiune Iaşi-Ungheni-Chişinău, relatează Mold-Street.com.

Astfel, dacă anterior termenul indicat era finele anului 2019, acum este anul 2021, arată Planul de dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport gaze naturale din România pentru perioada 2019- 2028 elaborat de Transgaz şi aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

În document la capitolul „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătăţirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităţilor de transport spre/dinspre Republica Moldova” este specificat că deși costul unor lucrări s-a modificat, valoarea totală estimată anterior la 174,25 milioane de euro a rămas neschimbată.

Transgaz, Gazoduct, România, Moldova

Potrivit documentului în anii 2013-2018, au fost realizate lucrări de 2,18 milioane de euro, iar în 2019 urmau a fi efectuate lucrări de circa 24,29 milioane de euro.

Citește și: Copil de numai 6 ani din Chișinău a DECEDAT din cauza gripei. Nu era vaccinat

loading...

Comments are closed.