Funcționarii MAI cu statut special aleși în funcții elective își vor putea suspenda raporturile de serviciu

Funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aleși în funcții elective, își vor putea suspenda raporturile de serviciu. Un proiect de lege a fost votat, astăzi, în prima și a doua lectură de Parlament.

Inițiativa legislativă aparține președintelui Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, și a fost elaborată în scopul executării unei Hotărâri a Curții Constituționale care vizează excepția de neconstituționalitate a articolului 44 alin. (5) din Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Înalta Curte a constatat că „pentru funcționarii publici cu stat special din cadrul MAI, numiți în funcții de demnitate publică sau în cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, incompatibilitatea poate fi înlăturată prin suspendarea raporturilor de serviciu”. Respectiv, Curtea Constituțională nu poate identifica vreun motiv rezonabil care justifică abordarea legislativă diferită în cazul funcționarilor publici cu statut special din cadrul MAI, aleși în funcții elective.

În acest context, inițiativa legislativă prevede modificarea articolului din Lege care stipulează că, în cazul alegerii într-o funcție electivă, raportul de serviciu al funcționarului public cu statut special încetează.

Total
0
Shares
Total
0
Share