Social

Fundația „Din Suflet” a oferit echipament medical mai multor instituții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cu prilejul Zilei mondiale privind protecția sănătății urechii și auzului, Galina Dodon a vizitat mai mai multe instituții medicale din țară și a oferit echipament medical din in partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”, relatează Telegraph.md

Inițial Prima Doamnă a vizitat Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” unde a purtat mai multe discuții cu medicii și a donat instituției un aparat insuflator utilizat în chirurgia endoscopică precum și mobilier pentru două săli de joacă pentru copii.

Apoi a vizitat Casa Comunitară pentru Copii cu Dizabilități Severe din Chișinău unde a dăruit un scaun multifuncțional cu verticalizator pentru copii „Dalmatian Invento” și un verticalizator „CAT Invento” care este strict necesar în reabilitarea copiilor cu deficiențe neurologice.

La Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, Prima Doamnă a efectuat o scurtă excursie prin instituție, a discutat cu personalul și a donat spitalului un coagulator „Nelson” de ultimă generație, extrem de util în cadrul intervențiilor chirurgicale.

Pe final, Galina Dodon a avut o întrevedere cu părinții și copiii care au beneficiat anterior de implant Cohlear din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet”. Prima Doamnă a felicitat copiii și părinții cu Ziua Mondiala a Auzului, a discutat cu părinții despre recuperarea copiilor după ce au suferit intervențiile de implant Cohlear și a privit un filmuleț care redă emoțiile copiilor care au auzit pentru prima dată.

Citește și: Indemnizații mai mari pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma unui accident de muncă. Deputații socialiști au elaborat un proiect de lege, în acest sens

 

loading...

Comments are closed.