Alte știri

Furculiță despre micșorarea vârstei de pensionare: Cred că majoritatea deputaților vor susține acest proiect

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță, și-a exprimat speranța că toți deputații vor susține proiectul socialiștilor care prevede micșorarea vârstei de pensionare. Parlamentarul a reiterat că revenirea la vârsta de pensionare de până în 2016 este o promisiune dată de PSRM cetățenilor, transmite Telegraph.md, cu referire la Primul.md

”Cred că vom găsi voturi nu doar la noi în fracțiune. Cred că majoritatea deputaților vor susține acest proiect”, a declarat Furculiță, invitat în studioul Sputnik Moldova.

Deputații PSRM au înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care se propune revenirea la ieșirea la pensie pentru femei la 57 de ani, iar pentru bărbați – la 62 de ani. Potrivit inițiativei socialiștilor, mamele cu cinci și mai mulți copii urmează să se pensioneze la vârsta de 54 de ani. De asemenea, se propune și modificarea perioadei stagiului de cotizare luat în calcul la stabilirea pensiei.

Reforma sistemului public de pensii a fost făcută în anul 2016 la propunerea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Atunci s-a decis majorarea etapizată a vârstei de pensionare până la 63 de ani atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

PSRM cere anularea impozitării coletelor venite prin poștă cu o valoare mai mare de 100 de euro

loading...

Comments are closed.