Furculiță: Majoritatea PAS s-a antrenat într-un maraton al legilor antisociale

Dacă ar exista un premiu special pentru cel mai antisocial Parlament, atunci majoritatea PAS ar ocupa primul loc.

Declarația a fost făcută de vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, în alocuțiunea de încheiere a sesiunii de toamnă-iarnă.

Corneliu Furculiță a amintit că, într-un timp extrem de scurt, deputații PAS au majorat vârsta de pensionare până la 63 de ani, au anulat indexarea de două ori pe an a pensiilor și suportul financiar de 1000 de lei acordat de sărbătorile pascale și de Crăciun pensionarilor și beneficiarilor de alocații sociale cu venituri mici.

”În ultimii ani, circa 400 de mii de pensionari au primit, inclusiv în ajunul Crăciunului, câte 1000 de lei și au avut astfel bani pentru cadouri la nepoței, dar și pentru masa de sărbătoare. Dar acum au primit doar scumpiri enorme”, a declarat deputatul.

Vicepreședintele fracțiunii BCS a menționat că în această sesiune deputații PAS au refuzat vehement să susțină inițiativa PSRM care prevede majorarea cu 30 la sută a salariilor personalului medical, astfel fiind încheiat procesul de dublare a lefurilor acestora.

”Parlamentul a găsit bani să majoreze salariile deputaților, miniștrilor și președintelui Maia Sandu cu 1400-1500 de lei pe lună, refuzând să susține proiectul comuniștilor și socialiștilor de a exclude această majorare nesimțită în raport cu profesorii, angajații de la grădinițe sau funcționarii publici. Acest Parlament a refuzat să asigure mese gratuite elevilor în clasele gimnaziale, ca să creștem o generație sănătoasă”, a menționat socialistul.

Deputatul PSRM a remarcat că paralel cu respingerea acestor inițiative, majoritatea PAS a găsit rapid bani pentru dublarea salariilor judecătorilor Curții Constituționale, astfel că venitul lunar al unora dintre acești magistrați depășește 130 de mii de lei.

”Această corupere prin lege a magistraților Curții Constituționale a scandalizat opinia publică și doar după multe zile în care cetățenii și-au manifestat nemulțumirea, iar noi am avertizat că vom contesta această majorare, președintele țării a remis spre revizuire Parlamentului această lege. A urmat o adevărată bâlbâială la vârful PAS pe acest subiect. Ceea ce vede întregul popor este faptul că voi încurajați doar oamenii voștri, pe care-i folosiți ca și instrumente de luptă împotriva oponenților politici”, a spus deputatul.

Corneliu Furculiță a amintit că PAS a refuzat să susțină și proiectul PSRM de alocare a aproape 60 de milioane de lei agricultorilor care au avut de suferit din cauza intemperiilor din primăvara-vara acestui an. Aceasta s-a întâmplat paralel cu majorarea numărului de ministere pentru care s-a oferit milioane, creșterea bugetului Președinției și a Cancelariei de Stat.

Total
0
Shares
Total
0
Share