Furtuna tropicală Cristobal a lovit coastele statului Louisiana duminică

Furtuna tropicală Cristobal a lovit coastele statului Louisiana duminică, în sud-estul Statelor Unite, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC), informează AFP.

La ora 22:00 GMT, furtuna a ajuns pe coasta de sud-est a acestui stat însoţită de viteze ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră, potrivit aceleiaşi surse.

Rafalele au atins 102 kilometri la oră pe o insulă din largul coastelor Mississippi.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că va semna o declaraţie care instituie starea de urgenţă în regiune, măsură care permite deblocarea fondurilor federale.

NHC a emis un avertisment referitor la ”un risc de inundaţii care poate pune în pericol vieţi omeneşti” valabil pentru zona cuprinsă între gura de vărsare a fluviului Mississippi şi Ocean Springs, la o distanţă de circa 140 de kilometri, precum şi riscul producerii unei furtuni tropicale într-o regiune care se întinde până în Florida, fiind aşteptate vânturi intense şi precipitaţii abundente.

Potrivit prognozelor, furtuna va slăbi în intensitate în apropiere de Arkansas şi Missouri, luni şi marţi.

Potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA), sezonul 2020 al uraganelor, care durează de la 1 iunie la 30 noiembrie, va fi probabil mai intens decât în mod normal în Oceanul Atlantic, cu previziuni de trei până la şase uragane de categorie 3 sau superioară.

Sursa: agerpres.ro

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share