Economic

Gaburici: Din 30 octombrie 2018, va fi lansată o nouă cursă aeriană în Republica Moldova! Iată în ce direcție

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 30 octombrie 2018, va fi lansată o nouă cursă aeriană: Minsk – Chișinău, aceasta va fi operată de compania „Belavia” din Belarus, care a pus deja în vânzare biletele. Aeronavele vor decola din Chișinău spre Minsk în zilele de marți, joi și duminică la ora 14.05 și de la 9.05 – în zilele de luni și vineri. Despre acest lucru a anunțat astăzi ministrul Economiei, Chiril Gaburici.

Durata călătoriei este de aproximativ o oră și 30 de minute. Costul anunțat al zborului într-o singură direcție va fi de circa 83 de euro, și circa 153 de euro – dus-întors.

 „S-a muncit aproape 2 ani pentru această cursă, vreau să mulțumesc echipelor implicate pentru realizare. Este o cursă așteptată atât de cetățenii ambelor state, care se vizitează reciproc, dar și de agenții economici, care circulă între Chișinău și Minsk. Sunt sigur că va avea un impact social și economic imediat”, a menționat ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Republica Belarus în ianuarie-august 2018 a însumat 137 milioane dolari SUA, exporturile înregistrând  în perioada vizată 62,4 milioane dolari SUA, iar importurile constituind 74,7 milioane dolari SUA.

Chiril Gaburici, Europa este vizitată de 671 de milioane de turiști anual, Vreau o parte dintre ei să vină în Moldova, pentru că avem ce arăta, Până anul viitor, vom avea 38 de vinării incluse în „Drumul Vinului”, de 2 ori mai multe decât acum 3 ani, republuca moldova, guvernul filip, pdm 

loading...

Comments are closed.