Gaburici în Dubai – conferință de presă moderată de Sophia, primul robot umanoid: Video impresionant!

Gaburici în Dubai, Conferință de presă moderată de Sophia, primul robot umanoid, ministerul economiei, guvernul filip, partidul democrat, pentru moldova, plahotniuc candu pdm 

Delegația Ministerului Economiei, în frunte cu Chiril Gaburici, a lansat la nivel internațional Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție. Lansarea programului a avut loc în cadrul Conferinței Globale a Reședinței și Cetățeniei, care se desfășoară în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

În cadrul conferinţei de presă, Gaburici a fost prezentat de Sophia, primul robot umanoid, care l-a felicitat pe ministru moldovean pentru programul lansat.
 
“În ultima perioadă, Republica Moldova a întreprins o serie de reforme semnificative pentru a încuraja investițiile. Guvernul actual vede oamenii de afaceri ca parteneri. Fiind un stat tânăr, cultura de afaceri se dezvoltă, astfel am luat toate măsurile necesare pentru a îmbunătăți mediul de afaceri și a deschide oportunități pentru investitorii interesați de potențialul țării noastre, creând în același timp infrastructura necesară. Programul de dobândire a cetățeniei prin investiții va stimula creșterea economică, va inspira industriile locale și va facilita dezvoltarea societății în general. Din fondurile colectate se va investi în infrastructură, educație și alte proiecte și direcții de importanță strategică pentru Republica Moldova. Statisticile vorbesc de la sine, trebuie doar să analizăm rapoartele financiare anuale ale țărilor precum Letonia, Malta, Cipru, Canada, Australia și altele, acolo unde a fost implementat un program similar”, a declarat Chiril Gaburici.
 
Scopul Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție constă în consolidarea percepției și a competitivității Republicii Moldova pe plan internațional, în vederea atragerii investițiilor străine directe în domeniile de dezvoltare strategică stabilite de Guvern. Potrivit programului, un investitor străin va putea obţine cetăţenia Moldovei dacă va aloca minimum 100 de mii de euro în Fondul de dezvoltare durabilă sau cel puţin 250 de mii de euro într-un domeniu strategic de activitate.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share