Politic

Gafa de proporții a lui Dumitru Alaiba: Ce ”a scăpat din vedere” fostul consilier al lui Vlad Filat

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce Moldova și Rusia au semnat acordul privind împrumutul de 200 milioane de EURO, reprezentanții opoziției au început să lanseze mai multe acuzații, afirmând că documentul a fost încheiat cu încălcarea procedurilor legale. Cu o astfel de acuzație a ieșit și Dumitru Alaiba, fostul consilier al lui Vlad Filat, în prezent deputat din partea PAS, transmite Telegraph.md

Potrivit lui Alaiba, Ambasadorul Moldovei la Moscova nu a fost împuternicit, conform legii, să semneze Acordul de împrumut de la ruși.

Deputatul citează art.9 alin.(1) din Legea nr. 595 din 24.09.1999 privind tratatele internaţionale ale Republicii Moldova, amenințând nefondat că va depune și o plângere la Procuratura Generală.

„Deplinele puteri se acordă prin decret al Preşedintelui Republicii Moldova sau prin hotărîre a Guvernului Republicii Moldova şi se certifică de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova””, a explicat deputatul Dumitru Alaiba.

După lansarea acestor acuzații false, ex-deputatul PLDM, Valeriu Ghilețchi spune că fostul său coleg a greșit: ”Se pare că Dl Dumitru Alaiba a scăpat din vedere faptul că legislația RM se modifică și se actualizează periodic. Textul pe care îl utilizează domnia sa, conform căruia „Deplinele puteri se acordă prin decret al Președintelui Republicii Moldova sau prin hotărâre a Guvernului Republicii Moldova și se certifică de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova” este o versiune veche a legii”.

Potrivit Legii menționate supra, deplinele puteri se eliberează de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene conform deciziei privind iniţierea negocierilor şi conform deciziei privind aprobarea semnării tratatului internaţional.

După această gafă de proporții, Dumitru Alaiba trebuie să-și ceară scuze de la electorat, iar presa opoziției este obligată să publice erate, deoarece au manipulat oamenii.

Autor: Corneliu Gandrabur, jurist

 

loading...

Comments are closed.