Alte știri

Găgăuzia ar fi returnat lotul de AstraZeneca autorităților de la Chișinău: „Publicul a arătat neîncredere față de vaccin”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Găgăuzia a returnat întregul lot de vaccin AstraZeneca Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Anunțul a fost făcut de șeful Centrului de Sănătate Publică din Comrat, Ivan Hasta, informează Agora.md

Hasta a subliniat faptul că „de la bun început, publicul, inclusiv comunitatea medicală, a arătat o oarecare neîncredere față de vaccin”. Însă, deocamdată, autoritățile de la Chișinău nu au confirmat informația.

Ivan Hasta a subliniat faptul că doar 50 de persoane, majoritatea cadre medicale, au fost vaccinate cu AstraZeneca.

Cu vaccinul rămas s-a încercat imunizarea persoanelor incluse în etapa a II-a de vaccinare – persoanele cu vârsta peste 60 de ani și persoanele cu comorbidități. Totuși, nu au existat doritori, susține acesta.

Potrivit lui Hasta, vaccinul ar avea termen de valabilitate până la 31 mai. Astfel, a fost returnat.

Am coordonat acest lucru cu Ministerul Sănătății. Vaccinul a fost redistribuit în alte regiuni”, a adăugat șeful Centrului de Sănătate Publică din Comrat.

În UTA Găgăuzia au fost repartizate 240 de doze de vaccin pentru imunizarea cadrelor medicale. Dintre acestea, 40 la Spitalul Raional Vulcănești, 120 la SR Comrat și 80 la SR Ceadâr-Lunga.
AGORA amintește că mai mulți medici din Găgăuzia ar fi refuzat, la începutul campaniei de imunizare, să fie vaccinați cu serul AstraZeneca, utilizat în imunizarea națională anti-COVID-19.

Informația a venit după ce, pe rețelele de socializare, au apărut scrisorile oficiale, prin care directorii spitalelor îl informează pe directorul interimar al ANSP, Vasile Guștiuc, despre refuzul medicilor și lipsa voluntarilor de a se vaccina.

În același timp, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susțin că medicii au dreptul de a refuza să se vaccineze.

Citește și: Radio Moldova va inaugura un studio în numele regretatului Alexei Revenco

loading...

Comments are closed.