Alte știri

Gala Businessului Moldovenesc 2018: Produsele moldovenești exportate sunt tot mai calitative și competitive

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Produsele moldovenești exportate sunt tot mai calitative și competitive, în rezultatul implementării instrumentelor de dezvoltare a antreprenoriatului și eliminării barierelor pentru mediului de afaceri”. Afirmația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la Gala Businessului Moldovenesc 2018.

Ministrul Chiril Gaburici a decernat premiile antreprenorilor câștigători ai concursului „Reputație si încredere” și „Marca consacrată”. În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a subliniat faptul că acest concurs important promovează cele mai competitive mărci autohtone și antreprenori, care au implementat cu succes standardele europene în domeniul managementului calității, afirmându-se prin calitatea produselor și serviciilor oferite pe piața națională și internațională.

O prioritate a Guvernului Republicii Moldova este aplicarea standardelor europene și normelor Acordului de Asociere, care contribuie la susținerea sectorului privat, ridicarea calității și diversificarea produselor pe piețele de desfacere europene și autohtone, precum și atragerea investițiilor străine. Astfel, se asigură creșterea economiei naționale.

„Apreciem tendințele atinse de economia națională – s-a înregistrat o creștere economică anuală de peste 4,5%. În primul trimestru al acestui an, țara noastră a atins un ritm de creștere a exporturilor de 28,4%.  Datorită standardelor europene, exporturile s-au reorientat spre țările UE – circa 65%”, a punctat Chiril Gaburici.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a mulțumit organizatorilor, Camerei de Comerț și Industrie a Moldovei și Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală, pentru buna organizare a Galei Businessului moldovenesc din acest an și a concursului de decernare a premiilor pentru cele mai calitative produse autohtone și cei mai buni antreprenori.

Gala Businessului Moldovenesc este la a 15-a ediție. Evenimentul reunește peste 350 de invitați, printre care oficialități, reprezentanți ai administrației locale, ambasadori aflați în misiune pe teritoriul Republicii Moldova, oameni de afaceri, companii care ocupă un loc important în sfera de dezvoltare a economiei țării.

pavel filip, pdm, Gala Businessului Moldovenesc 2018, Produsele moldovenești exportate 

loading...

Comments are closed.