Social

(Galerie Foto) Schimbarea la față a Stadionului Republican de-a lungul timpului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stadionul Republican a fost un stadion multifuncțional din Republica Moldova, deschis în 1952. De-a lungul timpului pe acest stadion și-au disputat meciurile de acasă cluburile Zimbru și Dacia Chișinău, dar și echipa națională de fotbal a Republicii Moldova. În anul 2007 Stadionul Republican a fost demolat de către guvernarea comunistă întrucât nu mai corespundea criteriilor FIFA și UEFA de desfășurare a meciurilor internaționale.

În locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare și un hotel, dar acest proiect nu s-a materializat. Au trecut mai bine de 10 ani de la demolare, iar terenul respectiv a rămas tot în paragină. În acest an, Parlamentul de la Chișinău a votat un proiectul de lege prin care s-a desființat Stadionul Republican, iar terenul acestuia va fi transmis în gestiunea Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, pentru construirea unui nou sediu.

Decizia respectivă a provocat reacții contradictorii în societate, pe de o parte unii au susținut decizia calificând drept un pas important spre consolidarea relațiilor diplomatice dintre Chișinău și Washington. Pe de altă parte, alții spun că pe acest teritoriu trebuia reconstruit vechiul stadion, președintele Palamentului Andrian Candu replicându-se că în prezent de construiește Arena Chișinău, un proiect sportiv de anvergură națională care fi gata în 2019.

Vedeți mai jos schimbarea la față a Stadionului Republican de-a lungul timpului în imagini:

Schimbarea la față a Stadionului Republican de-a lungul timpului, fotbal moldova, fc zimbru, dacia chisinau, guvenarea comunista, pcrm, ambasada sua 

sport, cum arata stadionul republican din chisinau, fotbal moldova

Galerie Foto, Schimbarea la față a Stadionului Republican de-a lungul timpului

schimbarea la față a Stadionului Republican de-a lungul timpului, vasile tarlev, vladimir voronin, chisinau

ambasada sua, schimbarea la față a Stadionului Republican de-a lungul timpului, republica moldova, pdm

stadionul republican din chisinau, ambasada statelor unite in moldova, guvernarea de la chisinau, sport politica afacerisursă foto: Facebook – Типичная Молдова

loading...

Comments are closed.