Politic

Gațcan ar fi primit 500 de mii de euro de la o deputată a lui Șor ca să treacă la PRO Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Igor Dodon susține că Ștefan Gațcan a venit la el mai demult și i-a spus că o rudă de-a sa i-a propus 500 de mii de euro din partea deputatei Partidului ȘOR, Violeta Ivanov, ca să părăsească fracțiunea PSRM. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 3 iulie a platformei online „Președintele răspunde”, transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

„Eu îl cunosc pe dl Gațcan de destul de mult timp. Regret ceea ce s-a întâmplat cu el în ultimile zile, pentru că pe de o parte și-a șifonat destul de tare imaginea. Pe de altă parte, a făcut o greșeală foarte mare atunci când s-a dat copleșit, înduplecat, poate șantajat și a făcut acel pas. Eu am discutat cu el ceva timp în urmă. El a venit la mine într-o zi, era puțin speriat și mi-a spus că a venit o rudă, nănașii fiicei, nu știu cine, de la Violeta Ivanov și i-au pus pe masă 500 de mii de euro. El mi-a spus mie acest lucru. I-am spus să se ducă la procuratură, dar nu a vrut să depună denunț”, a declarat Dodon.

NM a contactat-o pe Violeta Ivanov pentru o reacție, însă deocamdată nu am primit răspuns.

Igor Dodon susține că alți câțiva deputați ai PSRM au depus astfel de plângeri la Procuratura Generală și sunt anumite cauze penale în derulare. Cât despre ce s-a întâmplat acum câteva zile cu Ștefan Gațcan, șeful statului susține că nu a vorbit cu acesta, însă înțelege poziția colegilor săi din PSRM.

„Pentru victoria domnului Gațcan la Hîncești au lucrat toți deputații fracțiunii PSRM, marea majoritate a consilierilor municipali din Chișinău. (…) dar stimați colegi din PSRM, eu categoric nu agreez unele acțiuni pe care le-ați făcut – coroane, familia, sunt niște linii care nu trebuie trecute”, a precizat Dodon.

Șeful statului a explicat cum s-a întâmplat că Ștefan Gațcan s-a ales cu pază de stat.

„Dat fiind faptul că dânsul a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății sale, președintele fracțiunii PSRM s-a adresat cu o cerere președintelui țării, mie, să asigurăm pază de stat pentru că avea frică de viața sa. Cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere, probabil… nu știu, el se temea. Și i-am dat pază de stat (…), dar a avut nevoie doar până la frontieră ”, a spus Dodon.

Igor Dodon a transmis și un mesaj pentru membrii Partidului Pro Moldova și Partidului ȘOR.

„Aberațiile care s-au început ieri de bandiții ăștia a lui Șor și Candu… Eu mi-am adus aminte când Plahotniuc arunca cu curcani deasupra gardului la președinție. Fix așa – Candu și Șor. (…) Apropo, cineva spunea că vor să vină cu proteste la Sadova, la casa mamei mele: nu vă jucați! Sadovenii sunt oameni gospodari, din răzeși. O să vă primească așa de bine că nu o să vă puteți duce repede din sat. Nu încercați, nu provocați. Astea-s sfaturi prietenești, omenești. Vreți? Vârâți-vă, dar o să vedeți cu ce o să se termine”, a conchis Dodon.

Amintim că Deputatul Ștefan Gațcan a anunțat, pe 30 iunie că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova. A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan.

La fel și ex-deputatul democrat Violeta Ivanov a părăsit fracțiunea PDM pentru a trece la partidul Șor.

Citește și: VIDEO // Emisiunea „Președintele Răspunde” din 3 iulie 2020

loading...

Comments are closed.