Politic

Gavrilița: Gazprom ar putea rezilia contractul cu MoldovaGaz

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe 1 mai, Gazprom ar putea rezilia contractul cu MoldovaGaz. Cel puțin asta susține premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița. Declarația a fost făcută în cadrul ediției de luni seară, 11 aprilie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Pe 1 mai, există riscul rezilierii contractului din partea Gazpromului. În contract, există o clauză care ține de temeiurile pentru rezilierea contractului”, a precizat prim-ministra.

Licitații au fost organizate, însă fără rezultat.

„Noi, Guvernul RM, am acționat cu bună-credință, am organizat licitația. Auditarea acestei datorii este un proces complex și care necesită și participarea unor companii de audit, și participarea unor companii de juriști. Nu am avut doritori de a participa”, a declarat Gavrilița.

Termenul licitațiilor a fost extins.

„Am mers pe o altă cale, am prelungit termenul licitațiilor și am mers cu invitarea directă a unor companii. Credem că vor exista cel puțin două oferte. Termenul limită este 1 mai și vom explica aceste lucruri în cadrul consiliului de observatori ai Gazpromului, și sperăm să fie auzită această justificare, mai ales că, după 24 februarie, nu am văzut doritori de a veni și a audita această datorie”, a conchis Natalia Gavrilița.

loading...

Comments are closed.