Gavrilița se laudă că a micșorat prețul testelor PCR de la 700 lei la 300 lei. Cetățenii nu beneficiază însă, de această ieftinire

Premierul Natalia Gavrilița se laudă cu reducerea tarifului de la 700 de lei la 300 de lei pentru testul de depistare a COVID-19. În cadrul unei conferințe de presă, în care Gavrilița prezintă raportul de activitate a Guvernului PAS în 100 de zile, șefa cabinetului de miniștri a declarat că această reducere a tarifului este o reușită. Asta în situația în care nu există nici un laborator în țară, care ar presta asemenea serviciu contra-cost la preț de 300 de lei.

“Am diminuat tariful pentru serviciul de depistare calitativă a virusului SARS-CoV-2 prin metoda PCR de la 700 la 300 de lei”, a declarat Gavrilița.

Recent ministerul Sănătății a recunoscut că cetățenii nu pot beneficia de teste PCR la preț de 300 de lei, deoarece instituțiile medicale publice nu prestează acest serviciu contra cost. Prețul a fost diminuat pentru instituțiile medicale, dar nu pentru pacienții, care fac procedura contra-cost.

Total
0
Shares
Total
0
Share