Alte știri

Gazoductul Iași-Chișinău va fi lansat de Ziua Independenței Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gazoductul Iași-Chișinău va fi lansat de Ziua Independenței a Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, la ședința Guvernului. „Avem încă un motiv de bucurie”, a menționat șeful cabinetului de miniștri, transmite Telegraph.md, cu referire la TV8.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

„A fost dat în exploatare un obiectiv al infrastructurii energetice care va consolida foarte mult independența RM – este vorba despre gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău. O alternativă reală de aprobizionare cu gaze naturale a țării noastre în diferite circumstanțe”, a precizat Chicu.

Un asemenea obiectiv merită un eveniment frumos de dare în exploatare, de lansare în funcțiune și cu această ocazie vreau să vă anunț că am remis în adresa prim-ministrului României, Ludovic Orban, o invitație de a paticipa la acest eveniment pentru a-i reda acea importanță națională acestui obiectiv”, a continuat premierul.

Săptămâna trecută premierul român Ludovic Orban a anunțat că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata pentru exploatare. Potrivit oficialului, astfel România va putea furniza gaz natural în Republica Moldova.

Lungimea totală a conductei este de 120 km, iar proiectul prevede și construirea a trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni). Capacitatea de transport anuală este de circa 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale.

Citește și: Edilul capitalei vine cu explicații, de ce reabilitarea străzii Albișoara nu se face noaptea

loading...

Comments are closed.