Politică

Generalul în rezervă, Ion Costaș, renunță la colectarea semnăturilor pentru a candida la prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Generalul în rezervă Ion Costaș, care a aspirat să fie candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova, a încetat procesul de colectare a semnăturilor, transmite Telegraph.md, cu referire la Radio Chișinău

Într-o conferință de presă, el și-a motivat renunțarea prin faptul că alegerile ar fi neconstituționale, pentru că Parlamentul ”nu a adoptat până acum o lege organică privind Codul Electoral”.

Ion Costaș le cere și celorlalți candidați la funcția de președinte să nu participe la alegeri atât timp, cât în Republica Moldova nu există legislație electorală corespunzătoare.

„Eu nu vreau să fiu părtaș la niște abateri legale față de cerințele Constituției și a legilor existente. Îi îndemn și pe colegii mei care sunt candidați la aceste funcții să sisteze colectarea semnăturile. Alegerile respective sunt ilegale din toate punctele de vedere. Această ducere în eroare a societății e un păcat și eu nu voi participa”,

Într-o conferință de presă, Ion Costaș a denunțat folosirea resurselor administrative și coruperea alegătorilor de către alți politicieni.

OFICIAL // Violeta Ivanov a fost înregistrată în cursa electorală

loading...

Comments are closed.