Externe

Germania: 200 de pacienți au fost evacuați dintr-un spital din Bonn pentru dezamorsarea unei bombe din Al Doilea Război Mondial

Pinterest LinkedIn Tumblr

Două sute de pacienţi, inclusiv 11 diagnosticaţi cu COVID-19 şi necesitând tratament la terapie intensivă, au trebuit evacuaţi de la un spital din Bonn în vederea dezamorsării unei bombe din Al Doilea Război Mondial descoperite în proximitate, relatează joi dpa.

„Totul se desfăşoară conform planului”, a spus o purtătoare de cuvânt a spitalului universitar despre operaţiune, care nu afectează întreaga incintă.

Cei 11 pacienţi cu COVID-19 trebuie ţinuţi izolaţi, ceea ce nu este o problemă, dată fiind capacitatea mare a unităţii de terapie intensivă a spitalului, a menţionat purtătoarea de cuvânt. Unii dintre ei urmau să fie transferaţi în alte secţii ale spitalului, iar alţii la alte spitale care şi-au oferit ajutorul.

Proiectilul a fost descoperit miercuri, în cursul unor lucrări de construcţie, situaţie frecvent întâlnită în oraşele din Germania, menţionează dpa.

Pe lângă pacienţii din spital, a fost ordonată evacuarea a aproape 1.200 de localnici din zonă, a precizat un purtător de cuvânt al consiliului municipal din Bonn.

Sursa: agerpres.ro

Citește și: Terifiant! Un italian și-a ucis iubita, medic, crezând că aceasta l-ar fi infectat cu coronavirus

loading...

Comments are closed.