Alte știri

Germania ar putea prelua pacienți italieni infectați cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Şase persoane infectate cu noul coronavirus în Italia vor fi internaţi în spitale germane, a anunţat luni ministrul-preşedinte al landului Saxonia, Michael Kretschmer (CDU), în contextul în care Germania a luat deja în îngrijire medicală bolnavi din Franţa, notează AFP.

„Cred că este un semn foarte, foarte important că noi îi sprijinim şi, de asemenea, îi ajutăm pe ceilalţi atunci când putem face asta”, a declarat Michael Kretschmer în curusl unei conferinţe de presă.

Cei şase pacienţi a căror stare nu a fost precizată vor fi transportaţi cu avionul spre spitale din Dresda şi Leipzig, cele mai mari oraşe ale acestui land situat în fosta RDG.

Michael Kretschmer a precizat că a răspuns la o solicitare a guvernului italian.

„Am discutat cu mai mulţi medici şi ne-au spus că au capacitatea” de a acorda îngrijire acestor pacienţi, în timp ce numărul morţilor din Italia a depăşit pragul de 6.000.

Liderul conservator nu a precizat când vor ajunge aceşti bolnavi în Germania.

Potrivit agenţiei germane de ştiri dpa care nu-şi citează sursele, opt pacienţi italieni vor fi internaţi în spitale din Germania.

La sfârşitul săptămânii trecute, alte trei landuri germane, din vecinătatea frontierei franceze, au anunţat că au luat în îngrijire medicală bolnavi infectaţi din Franţa, în special din regiunea Grand Est, puternic afectată de pandemie.

În Germania, potrivit institutului de supraveghere sanitară RKI, circa 22.700 de persoane au contactat virusul care a făcut 86 de morţi.

Sursa: agerpres.ro

Citește și: În România a fost preluat primul spital privat de către autorități pentru a trata pacienții cu coronavirus

loading...

Comments are closed.