Externe

Germania în criza politică! În continuare – fără un guvern ales

Pinterest LinkedIn Tumblr

Germania se află, în continuare, într-o stare de instabilitate politică, atipică pentru perioada postbelică.

Eşecul negocierilor preliminare în vederea formării unei alianţe guvernamentale a declanşat un val de speculaţii, întreţinute chiar de unii politicieni derutaţi de această situaţie fără precedent, într-o ţară considerată stabilă din toate punctele de vedere. Pe de altă parte, se articulează acum cu o vehemenţă tot mai accentuată vocile bazei critice din Uniunea Creşti-Democrată (CDU) a cancelarei Angela Merkel şi din Partidul Social-Democrat (SPD) al lui Martin Schulz, infomează Europa Liberă.

Asta în momentul cînd cele două partide care mai conduc în prezent actualul guvern, caută liniile unei viitoare reaproprieri. Cu alte cuvinte, refacerea unei mari coaliţii de guvernare aşa cum a existat ea şi în ultimii patru ani.

angela merkel, martin schulz, berlin germaniaAngela Merkel a şi semnalat asta într-o cuvîntare ţinută la congresul creştin-democraţilor din landul estic, Mecklenburg Pomerania Inferioară, lăudînd buna colaborare conservator-social-democrată.

Merkel a respins propunerea organizării de alegeri anticipate drept o soluţie „falsă”. În contextul discuţiilor aprinse, ea nu s-a pronunţat faţă de cei care propun ca ea să renunţe la o nouă candidatură pentru funcţia de şefă a guvernului, iar creştin-democraţii să nominalizeze pe altcineva.

 

loading...

Comments are closed.