Germania: Merkel a acuzat Rusia de destabilizarea situației în Moldova

pdm, Germania, putin Merkel a acuzat Rusia de destabilizarea situației din Moldova, guvernul filip, transnistria, chisianu berlin moscova, pavel filip

Cancelarul german Angela Merkel a acuzat Rusia că destabilizează situația din mai multe țări post-sovietice, inclusiv Republica Moldova.

Ea a luat cuvântul în fața militarilor germani dislocați în Lituania menționând că „aproape toate fostele republici sovietice care nu fac parte din NATO și UE se confruntă cu conflicte interne, generate de Rusia”, transmite IPN cu referire la presa germană.
 
Cu titlu de exemplu, cancelarul german s-a referit la Ucraina, Georgia, Armenia, Moldova și Azerbaidjan. Toate aceste state sunt preocupate în prezent de restabilirea integrității teritoriale, pentru că Rusia ori a fragmentat părți din teritoriile lor, ori a pus la cale conflicte interne”, a adăugat Merkel.
 

În țările baltice sunt dislocate pe principii de rotație mai mult de 4.500 de militari NATO. Angela Merkel a subliniat că unitățile Bundesverului, aflate în țările baltice în cadrul misiunii NATO, sunt necesare pentru a opune rezistență războiului hibrid al Rusiei, inclusiv prin atacuri cibernetice.

Președintele rus, Vladimir Putin, încă nu a comentat acuzațiile Angelei Merkel.

Total
0
Shares
Total
0
Share