Actualitate

Germania și OMS au donat sistemului de sănătate din Republica Moldova 300 concentratoare de oxigen

Pinterest LinkedIn Tumblr

300 de concentratoare de oxigen au fost donate de Guvernul Federal al Germaniei și Organizația Mondială a Sănătății sistemului de sănătate din Republica Moldova. Echipamentul medical, inclusiv consumabilele, în valoare de 252.000 USD, vor ajuta la tratarea și restabilirea pacienților cu forme medii și grave de COVID-19.

”Cele 300 de concentratoare de oxigen oferite astăzi Republicii Moldova sunt extrem de importante în această perioadă, când se înregistrează o creștere a cazurilor grave de COVID-19. Aceste dispozitive medicale sunt o șansă la viață pentru fiecare pacient în stare gravă, care necesită un suport continuu de oxigen. Mulțumim Germaniei și Organizației Mondiale a Sănătății pentru acest gest de solidaritate, precum și tuturor partenerilor care sunt alături de sistemul de sănătate al Republicii Moldova, în această perioadă complicată.”, a declarat Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

„Chiar de la începutul pandemiei, Germania a acordat multe ajutoare umanitare – costume de protecţie, ventilatoare pulmonare şi alte echipamente medicale moderne și utile pentru prevenirea şi tratarea infecţiei. Statul German a avut o contribuţie generoasă şi la platforma COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova beneficiază de vaccin gratuit. Recent platforma COVAX a venit cu o ofertă avantajoasă pentru procurarea de către Guvernul Republicii Moldova a vaccinului împotriva COVID-19. Astăzi din nou sunt în faţa dumneavoastră şi mă bucur să transmit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale din Republica Moldova un nou lot valoros de echipamente medicale care va contribui la tratamentul persoanelor bolnave de COVID-19.”, a menționat la evenimentul de donare, Excelența Sa, Doamna Ambasadoare a Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Dr. Igor Pokanevych, reprezentantul OMS în Republica Moldova a subliniat: „Organizația Mondială a Sănătății și Germania au un parteneriat durabil la nivel mondial, în care Germania contribuie la coordonarea activităților în domenii precum situații de urgență, pregătire și răspuns, rezistența antimicrobiană, acoperirea universală cu servicii medicale și consolidarea sistemelor de sănătate. Germania a contribuit esențial la gestionarea pandemiei, precum și la dezvoltarea vaccinurilor împotriva COVID-19. Donația de astăzi înseamnă mai multe vieți salvate, contribuind la tratarea a cât mai multor pacienți”.

Simon Springett, Coordonatorul Rezident ONU în Republica Moldova a menționat: „În lipsa unor astfel de parteneriate puternice cum este cel cu Germania, ar fi mult mai dificil pentru Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să ofere sprijinul necesar instituțiilor medicale din Republica Moldova. Deși există unele tendințe pozitive în numărul de cazuri COVID-19, trebuie totuși să fim vigilenți în continuare și să respectăm măsurile de prevenire. În același timp, îndemn pe toți să se vaccineze împotriva COVID-19, doar așa putem să învingem pandemia și să ne reluăm mersul normal al vieții.”

Pandemia COVID-19 a înregistrat până la ora actuală circa 136.996.364 de cazuri, iar peste 733 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate. Până la 15 aprilie 2021, în Republica Moldova s-au înregistrat 243.365 cazuri de COVID-19.

loading...

Comments are closed.