Externe

Gest disperat al unui preot. S-a sinucis în biserică, după ce a fost acuzat de „comportament indecent”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un preot s-a sinucis în biserica sa din nordul Franței, după ce o tânără l-a acuzat că a agresat-o sexual.

Jean-Baptiste Sebe, un preot în vârstă de 38 de ani, s-a sinucis în parohia Saint Jean al XXIII-lea din orașul Rouen, după ce o femeie tânără l-a acuzat de „comportament indecent și agresiune sexuală”, a declarat o sursă de poliție pentru RFI, conform Newsweek.

„Suntem șocați de un asemenea gest, chiar dacă știm că se afla într-un moment dificil”, a declarat arhiepiscopul din Rouen, Dominique Lebrun, după ce a confirmat că Sebe s-a sinucis.

Într-o conferință de presă, arhiepiscopul a mai spus că Sebe îl sunase luni să își mărturisească toate păcatele, după ce a aflat de acuzațiile ce i s-au adus. Potrivit acestuia, preotul ar fi mărturisit că s-a simțit vinovat de „comportament inadecvat” față de o femeie și că ar fi avut „dorințe imprudente”, însă nu a oferit mai multe detalii.

Potrivit arhiepiscopului, incidentul ar fi avut loc în urmă cu doi sau trei ani, însă femeia l-ar fi abordat abia de curând să vorbească despre „gesturile inadecvate” ale preotului. Astfel, autoritățile deschiseseră o „anchetă preliminară” privind suspiciunea de agresiune sexuală, a spus procurorul Etienne Thieffry pentru AFP.

Dacă familia lui Sebe va dori, acesta va putea fi înmormântat religios, a mai spus Dominique Lebrun. „Biserica nu se mai opune înmormântărilor celor ce comit suicid.”

loading...

Comments are closed.