Alte știri

VIDEO // Gheorghe Cavcaliuc dezvăluie cum a procedat cu oamenii care au încercat să-l mituiască

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Niciodată nu am luat mită. Am refuzat de trei ori.” Este răspunsul liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, la întrebarea jurnalistului Vasile Botnaru, în cadrul dezbaterilor electorale organizate la ProTv: „Cum se ia mită, fără să se lase urme?” Mai mult, Cavcaliuc a făcut public faptul că de câte ori i s-a oferit mită, a refuzat și a denunțat persoanele care îi propuneau.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„De exemplu în 2006 la Calea Ferată mi s-a propus 25.000. Cazul este documentat, persoana care mi-a propus mită stă la pușcărie iar banii i-am dat în bugetul de stat. Niciodată nu am luat mită. Am refuzat de trei ori”, a declarat Gheorghe Cavcaliuc.

Liderul PACE  a venit și cu un îndemn, sugerând să atragem atenția funcționarilor publici care spun că nu li s-a propus niciodată mită, ei, după părerea sa, fiind cei mai corupți.

„Dacă în fața dvs stă un funcționar care a deținut o funcție publică și spune că nu a luat mită să îl întrebați de câte ori a declarat că i s-a propus mită, dacă spune că nu i s-a propus niciodată să știți că  este un om corupt”, a mai menționat Cavcaliuc în răspunsul său.

Potrivit liderului PACE, de câteva ori a avut ocazia de a lua mită, însă încercările celor care încercau să-l mituiască s-au soldat cu eșecuri și, mai mult, aceștia au fost pedepsiți conform legii.

„Eu personal, pe când încă nici nu mă gândeam că o să fiu politician, prin 2005-2006 am refuzat de mai multe ori sume de mită de zeci de mii pe care i-am declarat iar persoanele care mi-au propus mită i-am băgat la pușcărie și banii i-am dat în bugetul de stat”, a mai adăugat Cavcaliuc.

loading...

Comments are closed.