Gherasimov a avut o întrevedere cu Eva-Maria Liimets, ex-ministrul Afacerilor Externe a Estoniei

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o întrevedere cu Eva-Maria Liimets, ex-ministra Afacerilor Externe a Estoniei. Subiectul-cheie al discuției a fost organizarea programelor specializate pentru angajații Cancelariei de Stat, a Biroului pentru Integrare Europeană, dar și a altor funcționari din instituțiile de linie implicați în procesul de integrare europeană.

Cristina Gherasimov a vorbit, în context, despre pregătirile pentru etapa de screening bilateral și a subliniat importanța asistenței, sprijinului și transferului de experiență din partea Estoniei. De asemenea, s-a discutat despre colaborarea dintre Școala Diplomatică din Estonia și Institutul Diplomatic de la Chișinău, pentru a îmbunătăți abilitățile profesionale și practice ale tinerilor angajați în instituțiile publice.

Eva-Maria Liimets a felicitat țara noastră pentru succesul obținut în parcursul european și a confirmat disponibilitatea instituției pe care o reprezintă de a contribui la pregătirea funcționarilor publici implicați în negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE.

Viceprim-ministrul Cristina Gherasimov a mulțumit pentru susținerea parcursului nostru european și pentru asistența oferită de autoritățile de la Tallinn în avansarea agendei europene a Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share