Politic

Ghimpu, atac către Maia și Năstase: „Anume Şoigu este omul care a condus cu armată rusă când a fost ocupată Crimeea…”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul Președinte al PL, Mihai Ghimpu, consideră că americanii s-ar fi convins că Republica Moldova are o guvernare prorusă, după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a fost acceptat la Chişinău de premierul Maia Sandu şi ministrul de Interne, Andrei Năstase.

E greu de crezut, americanii sunt oameni calculaţi şi responsabili, de aceea cred că primirea Maiei Sandu de către secretarul de stat al SUA este amânată din motivul că, fiind în vizită la Chişinău, Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, John Bolton s-a convins, că RM are o guvernare pro-rusă. Şi capacul încrederii în „dezoligarhizarea” republicii din partea SUA a fost primirea de către Maia Sandu şi Andrei Năstase a Ministrului Apărării Şoigu al Federaţiei Ruse, chipurile ca „persoană fizică”, dar care a adus în avionul ministrului Apărării o armată de KGB-işti în RM”, a scris Mihai Ghimpu pe Facebook.

În opinia sa, anume Şoigu „a pus capacul pe paharul cu puţină încredere din partea SUA, pentru că preşedintele Donald Trump şi Administraţia SUA n-au uitat, că anume Şoigu este omul care a condus cu armată rusă când a fost ocupată Crimeea şi tot Şoigu conduce cu războiul din Donbas şi Lugansk împotriva Ucrainei”, transmite adevărul.ro

Aşa că „dragă” Maia şi Andrei, oricât aţi ascunde voi „politica voastră subtilă” lumea a înţeles, că „deoligarhizarea” republicii, de fapt înseamnă rusificarea Republicii Moldova şi acest lucru se face cu mânuţele şi cu căpuşorul vostru”.

Amintim că vizita premierului Maia Sandu în SUA, planificată pentru această săptămână, s-a amânat. Guvernul Republicii Moldova a anunţat că vizita se amână pe motiv că au intervenit schimbări în agenda secretarului de stat Mike Pompeo.

Vicepreşedinta Mişcării Populare Antimafie, Daniela Bodrug, a declarat că amânarea vizitei premierului Maia Sandu în SUA „este un răspuns foarte clar al autorităţilor americane că nu vor tolera niciun fel de colaborare ascunsă cu Federaţia Rusă şi cu reprezentantul lor, Dodon, la Chişinău”.

Premierul Maia Sandu l-a anunţat pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, în cadrul şedinţei Guvernului, că vizita la Chişinău a ministrului Apărării al Federaţiei Ruse, Serghey Şoigu, preconizată pentru 24 august la invitaţia lui Pavel Voicu, va purta un caracter neoficial, pentru că nu au fost respectate toate procedurile legale privind vizita unui oficial străin.

Ulterior, Igor Dodon a confirmat că este o vizită neoficială şi că Şoigu a venit la Chişinău la invitaţia sa. Pe de altă parte, oficialul rus nu numai că s-a întâlnit cu Igor Dodon şi a participat la un eveniment public organizat de acesta, dar şi a propus semnarea unui plan de cooperare în domeniul apărării între Rusia şi Moldova.

Totodată, în spaţiul public au apărut probe ce demonstrează că Ministerul de Interne a pregătit asigurarea ordinii publice în contextul vizitei lui Şoigu în conformitate anume cu vizitele oficiale.

loading...

Comments are closed.